Amikor a receptet átküldte barátném, akkor szembesültem a címével, "morgó hegycsúcs" és a neten kering belőle egy-két változat.
A formázást megkönnyíti egy citromfacsaró belseje :-)))
Íze isteni!
A saját változatomból a tojásokat elhagytam, írtózom tőle nyersen, és több tejet adtam hozzá. Ezt előzőleg felforraltam és lehűtöttem.
Morgó csúcs
kézi citromfacsaró
Keverjük össze a keksz 2/3-t 10 dkg darált dióval, 25 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral és néhány kanál tejjel.(Tojás hiányában egy deci is mehet bele).
Egy másik edényben dolgozzuk össze a felolvasztott gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 15 dkg darált keksszel, 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal és egy kis rummal (vagy aromával).
A diós masszából nedves kézzel formázzunk golyókat, forgassuk kristálycukorba és nyomkodjuk bele egy felfordított kézi citromfacsaró üregébe, amit előzetesen folpackkal kibéleltünk.
Nyomkodjunk bele egy-egy magozott meggyszemet, és zárjuk le a gesztenyemasszával.
A formából a folpack segítségével könnyen ki lehet szedni, de valaki az ütögetős változatra esküszik.
2 megjegyzés:
Szia!
Ezt én is készítem már elég régóta. A citromfacsaró belsejét teljesen fölösleges kibélelni folpack-al, mivel a cukor miatt simán kijön belőle.
Vea
A tavalyi év felfedezettjeként nézz be hozzám légyszíves!
Megjegyzés küldése