2011. február 14., hétfő

Végre narancslekvár!

A név kötelez, mégis 4 évet vártam, hogy elkészítsem saját narancslekváromat; my bittersweet marmalade. Kísérleteztem korábban levendula-zselével, sütötöklekvárral, mindenféle különlegességgel, de a narancs valahogy késlekedett.
Most végre kedvem lett újra kísérletezni és lett is 2 üveg próba-adag belőle.


Narancslekvár házilag



  
  Hozzávalók: 600 g narancsbelső, 1 citrom leve, 600 g cukor, 1 dzsemfix

1./ Tisztítsuk meg a narancsokat alaposan, majd vékonyan, krumlihámozóval szeljük le a héját.A fehérjéjét ne, mert keserű lesz a lekvár tőle!
2./  Ezután következik egy kissé macerás folyamat; bontsuk szeletekre a narancs héját, fordítsuk ki a hártyából és szedjük le ezeket.

3./ Daraboljuk fel a húsát. Facsarjunk hozzá egy citrom levét, és adjuk hozzá a narancsok lecsöpögött levét is.
4./ Adjuk hozzá a cukrot és dzsemfixet is és a narancsok vékonyra szeletelt héját.

5./ Forraljuk fel, majd főzzük kis lángon, amig a gyümölcsdarabok megpuhulnak.Öntsük sterilizált üvegekbe és csomagoljuk száraz dunsztba (újságpapír, pokróc)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails