2010. november 3., szerda

Dupla fehércsokis szelet

A Szuflé magazin gyönyörű címlapját nézegetve, eszembe jutott, hogy tavaly karácsonyra - nagyjából épp ilyentájt, - én is összeállítottam egy hófehér desszert-sorozatot az nlc advent rovata számára. A blogból valamiért kimaradt, pedig igazán fincsi sütik készültek, ráadásul még (lehet, hogy épp emiatt?) a cafétv-re is került belőle. Ez a fehér csokis változat igazán elegáns fogás, ne rettenjen el senki attól, hogy a tésztát főzni kell, ettől lesz igazán omlós az állaga.


Dupla fehércsokis szelet

Hozzávalók a tésztához:  250 g margarin, 100 g fehércsokoládé, 2 bögre (400 g) cukor, 1 bögre (250 ml) tej, 2 bögre (300 g ) liszt, 1 kiskanál sütőpor, 2 tojás, fél narancs reszelt héja

Fehércsokikrém:  125 g mascarpone, 100 g fehércsoki, plusz 1-2 kiskanál porcukor (ha nagyon édesszájú vagy)

A margaint, a cukrot és a tejet tedd egy lábosba. Tördeld bele a csokoládét és alacsony hőfokon, forralás nélkül olvaszd fel a hozzávalókat. Selymes híg állagú krémet kapsz.
Tedd félre hűlni, majd öntsd át egy keverőtálba.
Szitáld bele a lisztet, add hozzá a reszelt narancs héjat és a lágyan elkevert tojásokat.
Készíts elő egy hosszúkás, közepes méretű püspökkenyérformát; kend ki vajjal, hintsd meg liszttel és öntsd bele a masszát.
Alacsony hőfokon (kb. 170 fok) süsd kb. 60-70 percig. Végezz tűpróbát.
Amikor langyos, vedd ki a formából és kend meg a fehércsokis krémmel. Ehhez olvaszd fel gőz fölött, vagy mikro sütőben a fehércsokit, majd keverd össze a mascarpone krémsajttal. Kend meg vele a torta tetejét és oldalát is.
Hűvös helyen pihentesd, hogy az ízek összeéjenek.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails