2007. február 16., péntek

Citromos csirkemell olívabogyós, póréhagymás raguval


És azóta én biza locsolom. Nagyon kellemes, pikáns, kicsit savanykás ízt ad ennek az ételnek, ahogy összemosódik benne a vajas szaftban párolt két-háromféle hagyma, a citrom leve, a fűszerek és az olíva-kapribogyó együttese.

Hozzávalók:
-  fejenként fél csirkemell-filé,
- kb. 10 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 szál póréhagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- kb. 10 dkg nagy olíva bogyó,
- 2 evőkanál kapribogyó, levestül,
- 1 citrom
- 1-1 kiskanál sáfrány, kardamom (őrölt), oregánó,
- csipetnyi só, bors,
- 1,5-2 dl húslé (vagy fél zöldségleves kocka vízben feloldva.


Elkészítése: a  húst sózom, borsozom és mindkét oldalát a vajban fehéredésig sütöm. A húst egy tányérra kiteszem, a vajas lében megpárolom, de inkább csak egy kicsit fonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát és a karikára szelt pórét, fokhagymát. Visszateszem a húst és ráfacsarom a citrom levét. Hozzáadom a kapribogyót, az olívabogyót, a fűszereket(sáfrány, kardamom, oregánó) és felöntöm 1,5 - 2 deci  húsleveslével. Én ezt most zöldségkockából nyertem. Kb. 10 percig főzöm benne, az elején lefedve, majd fedő nélkül, hogy jól átjárják a zamatok. Figyelem: a sóval csínján kell bánni, mert a leveskocka sós és a citromlé is azzá teszi!
Köretnek párolt rizst, vagy  burgonyapürét javaslok.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails