Csokoládés fagylalt
Hozzávalók: 3 dl habtejszín, 175 g cukrozott sűrített tej, 1 dl 2,8-as tej, 100 g étcsokoládé, 4 tojás sárgája, 2/3 bögre (2,5 dl-es mércével, kb.8-10 dkg) kristály cukor, fél kiskanál őrölt fahéj.
A tejszínt, a sűrített tejet, a tejet lassú tűzön melegítsük fel, majd tördeljük bele, és olvaszuk fel az étcsokoládét. (Ez most nem is volt 70 %-os, csak valami Tibi, vagy Boci) és a fahéjat. Tegyük félre langyosodni.
A tojások sárgáját keverjük krémesre a cukorral, majd adjuk hozzá a kissé lehűlt csokis tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és főzzük sűrűre.
Hűtsök le és tegyük a hűtőszekrénybe egy-két órára.
Majd öntsük a fagyigépbe a masszát, fél óra kevergetés után mehet a tárolódobozba és a mélyhűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése