2009. július 14., kedd
Erin McKenna inspiráció
Hogyan lehet az ételallergiádból jó üzletet csinálni? Kiváló példa erre Erin McKenna, ez a fiatal, energikus, alig harmincas hölgy, aki a hatvanas évek feelingjére alapozva imazsát, pár éve megnyitotta new yorki cukrászdáját, a Babycakes-t. Ami azóta az egészséges életmód nassolóinak egyik felkapott helye lett. Inycsiklandó süteményei gluténmentesek, tej, tojás, és gyakran cukor nélkül készülnek. Természetesen a megfelelő alapanyagokkal pótolva.
Erin 3 összetevőre esküszik; kókuszolaj, agave nektár, glutén mentes lisztkeverék.
Én főleg a kókuszolaj felhasználása miatt örültem receptjeinek, álldogállt már egy üveggel egy ideje a kamrámban. Olykor-olykor a hajamra kentem belőle (viccen kívül), mert hallottam, hogy jót tesz a hajnak, nem véletlenül az indiai nők egyik titkos szépészeti szere. És agave nektár is volt otthon, hiszen a tejeskávémat már régóta agavéval illetve barna sziruppal ízesítem. Gluténmentes liszt helyet én tönköly lisztet és zabkorpát használtam. Ezáltal gy korább zabkorás kekszemet még egészségesebbre felturbózva.
De rizsliszttel is el tudom képzelni. Ráadásul a süti a makrobiotikus étrendbe is beilleszthető!
Szóval ez volt az első süti, amibe ilyen nagy mennyiségű kókuszolajat belelöttyintettem és nekem nagyon bejött az íze!
Vegan kókuszos-zabkorpás keksz
Hozzávalók:
* ¾ bögre tönkölyliszt
* ¾ bögre zabkorpa
* ½ bögre kókuszolaj
* ¼ bögre kókuszreszelék
* ½ bögre langyos víz
* ¼ bögre keményítő
* 1 kiskanál szódabikarbóna
* ½ böre agave nektár (vagy méz)
* egy maroknyi csokipsztilla.
A hozzávalókat összedolgozam. Előszöra a száraz anyagokat kevertem el, majd szép lassan, hozzáaadtam a kókuszolajat, az agave szirupot és a vizet is.
Fagyiadagolóval sütőpapírral bélelt tepsire kanalaztam a masszát és előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem.
Megjegyzés: nem kell megijedni a kókuszolaj hűvösebb hőmérsékleten megdermed. Meleeg helyre téve újból felolvad.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése