2007. június 13., szerda

Tiramisu fagylalt

 A Tiramisu nagy kedvencem, a fagylalt szintén.Köszönet és örök hála mindezekért Itália leleményes szülötteinek.

Tiramisu fagylalt

2,5 dl zsírdús (3,6 %-os) tej, 2,5 dl tejszín, 250 g Mascarpone, 15-18 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, Kávé, vagy Amaretto, Kesesű kakaópor, babapiskóta.



A tejet és a tejszínt elkezdem melegíteni. Közben kézi habverővel habosra keverem a tojások sárgáját a cukor felével. Majd lassan felöntöm a langyos tejszínes tejjel. Tűzre visszatéve, folytonos kevergetéssel tovább melegítem.

A Mascarponét elkeverem a cukor másik felével és a tojásos tejhez adom. Ezt a masszát addíg kevergetem, amíg besűrűsödik. Ekkor jeges vízbe állítom a tálat, lehűtöm és a hűtőben egy egész estén át pihentetem

 Másnap írány a fagyigép.Babapiskótát darabokra tördelek és lelocsolom egy-két evőkanál kávéval.


A tálkába öntöm a fagyi-krém felét, rászórom a babapiskóta darabkákat és rászitálom a keserű kakaóport. Erre következik a maradék fagyi massza és a tetejét ismét megszórom kakaóval.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails