2013. február 7., csütörtök

Jótékony gasztronómia


Érdekes témája volt egy tegnapi sajtótájékoztatónak; gasztronómia és humanitárius tevékenység.

A TableFree  online éttermi asztalfoglalási oldal csatlakozott a Magyar Vöröskereszt támogatói köréhez a "Haszon Kártya" bevezetésével. Ezt mutatták be.
A kártyát megvásárlók 20-50 % közötti kedvezménnyel fogyaszthatnak majd a TableFree partneréttermeiben. És minden egyes kártya megvásárlása után 15 % adományhoz jut a Magyar Vöröskereszt.

A Haszon Kártya programban résztvevő éttermek jelenleg a következők: Takebayashi Restaurant, Central Bistro, Spinoza Café, Marquis de Salade, Chez Daniel, Bistro 181 Provence, Don Leone, Mechwart Bisztro, XO Bistro, Vén Hajó, Tacos Locos, Riso, Peppers Marriott, Paris-Budapest Restaurant, Oleo Pazzo Courtyard Marriott, nU Bisztro, Negro Restaurant, Nádor Magyaros Bor étterem, Margit Kert étterem, Krizia Ristorante, Kaltenberg restaurant, Fuji Japanese restaurant, Café Dorottya, Bocanova Étterem, Chagall Café and Restaurant, Borssó Bisztro, and Café Alibi.

A résztvevő éttermeknek legalább 20%-os kedvezményt kell biztosítania. Érdemes a haszonkartya.hu oldalon átböngészni a kedvezmények mértéket, mert valahol, csak az italokra vonatkozik, valahol viszont az egész számlára.

A Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István, (akiről kiderült különben, hogy szeret főzőcskézni is) elmondta, hogy a beérkezett adományokból a fedél nélkül élők étkeztetését segítik majd.

A helyszín a Marriott Hotel volt, aminek az volt az apropója, hogy a peppers! MEDITERRANEAN GRILL is csatlakozott a programhoz. Az étterem étlapja egyszerű, egészséges, kiváló alapanyagokból készült fogásokból áll és erős hangsúlyt fektet a helyi gazdák által kitenyésztett különlegességekre, többek között a mangalica sertésre, racka bárányra és a magyar szürke marhára.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails