2013. január 4., péntek

Lazacos party falatka



Ideje felvenni a 2013-as év fonalát...
Egy tavalyi recepttel. Nagyon finom ez a lazacos party falat, az elkészítése gyors és könnyű, mivel mirelit leveles tésztából dolgozunk!
Ez amolyan canapie, vagyis finger food típúsú étel. Vagyis kicsinyke kenyér vagy pirítós,vagy leveles tésztás falatka, ami ízletes, pikáns krémmel van megkenve, megtöltve. A francia canapé szóból (igen, az az ülőalkalmatosság) mert nem kell vele asztalhoz ülni, késsel villával enni és a feltétje a tetején, olyan mintha egy kanapén csücsülne.  Remek aprófalat, bármilyen buliba, vagy előétel, egy nagyobb eseményre!

Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta, 1 tojás elkeverve
A töltelékhez: 100 g lazacfilé, 1 kis doboz tejföl, 125 g krémsajt, metélőhagyma,tárkony,kapor.



1./ A tésztát nyújtsuk ki és pogácsaszaggatóval formázzunk köröket.  Ezzel béleljünk ki egy kisebb méretű muffinformát.
2./ Tetejét szaggasuk ki kisebb átmérőjű formával. (Én a cirádásabb linzerhez használt formával dolgoztam.)
3./ Töltsük meg a krémmel és tésztával zárjuk le. Tetejét kenjük meg tojással.
4./ A töltelékhez a lazacot egy serpenyőben mindegyik oldalán pirítsuk meg, villával nyomkodjuk szét és adjuk hozzá a fűszereket, a krémsajtot majd lazítsuk tejföllel.
Süssük 200 fokon nagyjából 20 percig.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails