2012. augusztus 2., csütörtök

Kafesz Frapé

Ebben a nagy nyári kánikulában el sem tudok képzelni jobb hűsítő italt, mint a görög jeges kávé, a frapé. Görögországban, szinte minden helyen tökéletesen ízletesre készítik el, itthon viszont szinte sehol. Szerencsére mégis abban a helyzetben vagyok, hogy naponta ihatok idehaza -annyit, amennyit akarok, mivel a férjem remekül készíti. Először egy 3-5 eurós, boltban vásárolható kötyübe ruháztunk be, aztán még egybe és még egybe (vezetékes illetve elemes), majd vettünk kint egy nagyobb teljesítményű habosítót a korábbiakat meg elajándékoztuk a gyakran látogatott rokonságnak, így ha odamegyünk ott is ihatunk hűsítő frapét!
A klasszikus alap változat jeges vízből készül, de - valószínűleg női ráhatásra- tejjel is higítják, illetve vanília fagyit is tesznek bele.
Odakint szinte mindenki egy pohár frappéval mászkál, napszaktól függetlenül. Kapható dobozos változata is, amit kézzel kell összerázni, de az nem az igazi...még vészhelyzetre sem ajánlom!

Hozzávalók: 1 kiskanál instant kávé, 1-2 kiskanál cukor, 1/3 pohár víz,tej, jégkocka, szívószál

1./ Tegyük egy hosszú pohárba a kávét, a cukrot, és a hideg vizet és habosítóval turbózzuk fel.
2./ Adjunk hozzá jégkockát és öntsük fel tejjel.

1 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails