2012. augusztus 31., péntek

Békebeli szilvalekvár a sütőből



A szeptemberi befőzés nálam a szilváról fog szólni, ráhangolódásképpen már a második eresztés sül a sütőben.
Sül? A sütőben? Igen, nem ittam szilvapálinkát, csak kipróbáltam egy régi eljárást és a végeredményt pedig imádom. Lassú tűzön, agyag/római/pataki edényben órákig sütögetni, fél óránként átkeverni. Ízletes,sűrű és a lekvár zamata is intenzívebb!
Igy készül: A kimagozott, félbevágott/negyedelt szilvát tegyük lábosba, szórjuk meg kevés cukorral (már csak az eltarthatósága végett, egyébként még ez a kevés sem kellene bele). Kb 90 dkg szilvához 15-20 dkg kristály cukor. Forraljuk fel, majd turmixoljuk nagyobb darabokra.
Öntsük át agyagedénybe. Sütőbe téve kb 2-2,5 óráig sütögessük, alacsony hőfokon, olykor-olykor átkeverve.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails