2010. október 4., hétfő

Császármorzsa

Császármorzsa, ahogyan én szeretem...Nagyobb lágy darabokban, piskótaszerűen. Ezt csak azért jegyzem meg, mert van egy másik készítési mód, amely állagra tényleg morzsásabb, és grízből készül. Édesanyám csinálja úgy, megeszem persze azt is, de ezt valahogy jobban kedvelem. Ez valahogy olyan lehet, mint hogy a madártejeseknek is ké tábora létezik; a híg-pártiak és a pudingos, krémes változat kedvelői...



Hozzávalók: 120 g liszt, 220 ml tej, 3 tojás, 2-3 evőkanál cukor, 60 g vaj, fél citrom reszelt héja,  porcukor, lekvár
A tojássárgákat válasszuk külön a fehérjétől. A sárgáját keverjük össze a puha vajjal, cukorral. Öntsük hozzá a tejet és a lisztet. A tojások habját verjük fel kemény állagúra és forgassuk bele a masszába. Egy serpenyőben olvasszunk  fel kevés vajat és öntsük bele a masszát. Palacsintaszerűen süssük egészbe (jó vastag lesz), majd amikor az alja átsül, szaggassuk kisebb darabokra és többször forgassuk át. Hintsük meg porcukorral és tálaljuk lekvárral.

1 megjegyzés:

kikocs írta...

én fele-fele arányban keverem a grízt és a lisztet, így a kettő közötti határozottan kellemes állag jön létre. Nem túl szárazmorzsás, de mégis császármorzsa :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails