2010. március 4., csütörtök

Egy tál india: Csicseriborsó, burgonya bádzsi


 Ismét fellángolt szerelmem az indiai konyha iránt, főleg most a böjti időszakban esik jól, megfűszerezi a húsnélküli életet!
(De mindenekelőtt elnézést kérek a februári commentelőktől, az utolsó bejegyzésem óta nem jártam az adminba és nem olvastam, mindenkinek válaszolok majd....!!!)
Szóval most egy indiai fogás volt nálunk a menü, aromás rizzsel (karamellizált hagyma, szegfűszeg, fahéj stb.), csicseriborsós, burgonyás bádzsi és körte csatni.
Ezek közül talán a bádzsi igényel némi magyaráztot. Lényegében szaft nélküli zöldségeket rejt, alapanyagait bátran lehet varriálni. Én most a klasszikus burgonya-karfiol-zöldborsót dolgoztam át burgonya-brokkoli-csicseriborsóra.De mehet bele padlizsán, hagyma, spenót, sütőtök, sárgarépa....

Csicseriborsó, burgonya bádzsi




Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipetnyi chili darabka
  • 2 kiskanál garam masala
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • fél kiskanál őröl kardamamom
  • fél kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 500 g burgonya
  • 1 kiskanál curry por
  • 30 g kókuszreszelék
  • 250 ml víz
  • 200 ml kókusztej
  • 2 kiskanál só
  • 1 kisebb fejbrokkoli vagy karfiol
  • 125 g csicseriborsó (konzerv)

A burgonyát hámozd meg és vágd fel kockákra, a brokkolit folyó víz alatt tisztísd meg.
Forrósítsd fel a kókuszolaja egy serpenyőbe, párold meg rajta a felkarikázott hagymát. Add hozz a fűszereket és pirítsd meg. Ízesísd a kókuszreszelékkel.
Szórd bele a burgonyakockkat és önsd fel vízzel. Fedd le és 15- percig párold a burgonya puhulásáig.
Ekkor tedd bele a rózsira szedet brokkolit, öntsd hozz a kókusztejet és párold újabb 10 percig fedő alatt. Ízesítsd sóval és tedd bele a csiseriborsókat is. Vedd le a fedőt, és  hagyd, hogy a szaftos része elpárologjon. Amikor z összes hozzvaló megpuhult tálalhatod.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails