Ismét fellángolt szerelmem az indiai konyha iránt, főleg most a böjti időszakban esik jól, megfűszerezi a húsnélküli életet!
(De mindenekelőtt elnézést kérek a februári commentelőktől, az utolsó bejegyzésem óta nem jártam az adminba és nem olvastam, mindenkinek válaszolok majd....!!!)
Szóval most egy indiai fogás volt nálunk a menü, aromás rizzsel (karamellizált hagyma, szegfűszeg, fahéj stb.), csicseriborsós, burgonyás bádzsi és körte csatni.
Ezek közül talán a bádzsi igényel némi magyaráztot. Lényegében szaft nélküli zöldségeket rejt, alapanyagait bátran lehet varriálni. Én most a klasszikus burgonya-karfiol-zöldborsót dolgoztam át burgonya-brokkoli-csicseriborsóra.De mehet bele padlizsán, hagyma, spenót, sütőtök, sárgarépa....
Csicseriborsó, burgonya bádzsi
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csipetnyi chili darabka
- 2 kiskanál garam masala
- 2 kiskanál őrölt kömény
- fél kiskanál őröl kardamamom
- fél kiskanál őrölt szegfűszeg
- 500 g burgonya
- 1 kiskanál curry por
- 30 g kókuszreszelék
- 250 ml víz
- 200 ml kókusztej
- 2 kiskanál só
- 1 kisebb fejbrokkoli vagy karfiol
- 125 g csicseriborsó (konzerv)
A burgonyát hámozd meg és vágd fel kockákra, a brokkolit folyó víz alatt tisztísd meg.
Forrósítsd fel a kókuszolaja egy serpenyőbe, párold meg rajta a felkarikázott hagymát. Add hozz a fűszereket és pirítsd meg. Ízesísd a kókuszreszelékkel.
Szórd bele a burgonyakockkat és önsd fel vízzel. Fedd le és 15- percig párold a burgonya puhulásáig.
Ekkor tedd bele a rózsira szedet brokkolit, öntsd hozz a kókusztejet és párold újabb 10 percig fedő alatt. Ízesítsd sóval és tedd bele a csiseriborsókat is. Vedd le a fedőt, és hagyd, hogy a szaftos része elpárologjon. Amikor z összes hozzvaló megpuhult tálalhatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése