2010. február 9., kedd

Áfonyás pite


Az utóbbi hetekben én is nagy rajongója lettem a kekszes alapú süteményeknek.
De egyenlőre még nem Dolce Vita 10 perces kekszalapú, sütés nélküli tortái ragadtak meg, hanem a Stahl Judit féle lbabapiskótás cseresznyelepényes verzió (itt olvasható). Júius óta nagyüzemben gyártom és villámgyorsan elfogy. Készítetem már szederrel, cseresznyével, legutóbb áfonyával.Csak kényelmi szempontokból gyári kekszdarát használva.Tepsibe sütve az eredetileg megadott mennyiségeket használom.
Nem is értem, hogy magmatól miért nem próbáltam ki ez idáig süteményekben a lisztet babapiskóta-, vagy kekszdarával helyettesíteni. Jó ötlet, fenséges ízek!

Áfonyás, kekszes pite
  • 10 dkg kekszdara
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz áfonya
  • 7 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 mogyorónyi vaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  •  kerek piteforma



Egy nagy kerek piteformát vajazz ki és zsemlemorzsával szórd körbe.
A kekszmorzsát keverd össze a sütőporral.
A tojásokat válaszd szét és a fehérjét a fele cuorral verd fel kemény habbá.
A puha vajat, robotgéppel keverd össze a cukor másik felével, add hozzá a tojások sárgáját és a kekszdarát is. Forgasd bele a tojáshabot.
A tésztát öntsd a tálkába és szórd meg áfonyával.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon, 25-30 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails