2010. január 31., vasárnap

Nőcis teakeverék

Lassan olyan vagyok mint egy vajákos öregaszony(sicc..), mindenféle nyavajára van valamilyen gyógynövény-keverékem. Hónapokig ittam az 5-féle gyógynövényből kikevert  koleszterincsökkentő-teámat, aztán jött a stressz-levezető orbáncfű-citromfű, és az örök kedvencem a cickafark-palástfű nőcis keverék. Ezt a két növény Maria Treben minden nőnek ajánlaná fogyasztani, most én is kúraszerűen teszem.

Cickafark-Palástfű tea

  • 1-1  kiskanál arányban összekeverem és 3 dl forralt vízzel leforrázom.
  • 5 percig állnyi hagyom.
  • Leszűrőm és egy csöppnyi mézet belecsurgatok, hogy ellensúlyozzam kicsit kesernyés ízét...Elkortyolom.

  Lássuk miben rejlik  e két gyógynövény ereje:

Cickafark: állítólag a női hormonhoz hasonló anyagot tartalmaz, javítja a sárgatesthormon termelését. Kedvezően befolyásolja a női medence szerveit. Petefészek-gyulladásnál gyakran már az első cickafark-ülőfürdő megszünteti a fájdalmakat, és fokozatosan elmúlik a gyulladás is. Befolyásolja és erősíti a méh és a petefészkek működését, szabályozza az emésztést. Görcsoldó hatása miatt ajánlható fájdalommal és görcsökkel járó havi vérzésre, melyhez deréktáji fájdalom is társul.
 
Palástfű: Erősíti a női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet így az anyaságra való felkészülés alatt, szülés előtt és utána is alkalmazható haszonnal. Segít  menstruációs zavarok, alhasi panaszok, hormonzavar és a klimaxos rosszullétek esetén, és kevezően hat kezdődő pubertás időszakában cickafarkkal együtt alkalmazva.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails