2008. december 15., hétfő
Narancsos, csokis muffin
Hozzávalók:
* 225 g liszt,
* negyed kiskanál sütőpor,
* negyed kiskanál szódabikarbóna,
* 125 g megolvasztott vaj,
* 15 dkg cukor,
* 2 tojás,
* egy narancs leve és reszelt héja,
* 100 ml joghurt,
* 100 g csokoládépasztilla.
A csokoládémázhoz:
* 100 g étcsokoládé,
* egy kiskanál olaj.
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral. Öntsd hozzá a megolvasztott vajat, a kefirt, egy narancs levét és reszelt héját.
Add hozzá a csokoládépasztillákat, keverd el, és kanalazd a muffinformába. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.
Amikor kihűlt, a tetejét kend meg olvasztott csokoládéval. Ehhez egy kiskanál olaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése