A recept nagy előnye, hogy egész évben aktuális!
Banános, csokoládés dzsem
Hozzávalók: (400 ml-hez): 300g bananán kb. 3.4 nagyobb darab,210 g cukor, 80g étcsokoládé, 20 ml rum,
100 ml víz
A banánt karikára vágtam, megszórtam cukorral, felöntöttem vízzel és folytonos kevergetés mellett (fakanállal) rotyógósra forraltam. Ekkor botturmix segítségével pürésítettem, majd visszatettem a tűzre, hogy még egyet rottyanjon. Beletördeltem a csokoládét, meglocsoltam rummal és átkevertem.
2 x 200 ml-es sterilizált üvegbe töltöttem és lezártam.
Hűvös helyen 3 honapig tárolható.Felbontás után mindenképpen hűtőszekrényben kell tárolni. Ekkor már csak nagyjából egy hétig áll így el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése