2007. augusztus 30., csütörtök
Magnolia vanília cupcake
Eddig valahogy úgy tekintettem rá, mint a túlcicomázott muffinra. Nézegettem, tetszett, elaléltam a csodálatos remekművektől, amiket a blogtársak alkottak, de valahol fölöslegesnek tartottam a sok macerát ezekkel a múlandó remekművekkel.
De azért érlelődött bennem a gondolat és nemrég kipróbáltam. Szerencsére sikerült egy remek verizót kifognom; a dupla vaníliás cupcaket. És kiderült, hogy egyáltalán nincs is vele olyan sok macera. Nagyon finom lett. Persze nem én lennék, ha nem gyártottam volna le a csokis változatát is. És találjátok ki, hogy melyik ízlett jobban?
Ajánlom kipróbálásra, de inkább valamilyen ALKALOMRA. Ugyanis nem az a tipikus rájárós sütemény, a tetején levő vajkrém alaposan eltelít.
A recept eredetije Allysa Torey nevéhez fűződik, aki a 90-es években üzlettársával Jennifer Appellel megalakította New York egyik legendás cukrászdáját, a Magnoli Bakery-t.
Együtt megírták a cukrászda népszerű desszertjeit tartalazó recepteskönyvet (The Magnolia Bakery Cookbook), majd újabbakat is, de azokat már külön-külön.
Egy kicsit sajnálom, hogy amikor évekkel ezelőtt arra felé jártam, John Lennon emléke miatt inkább a Dakota-házra koncentráltam és nem kerestem föl a cukrászdát. Gasztronómiailag ez most pótolhatatlan élménynek tűnik
Magnolia vanília cupcake
1,5 csésze sima liszt, egy kiskanál sütőporral elkeverve, 1 és ¼ csésze rétes liszt, 1 csésze puha vaj (ghi-vel helyettesítettem, az volt itthon), 2 csésze cukor, 4 tojás, 1 csésze tej, 1 kiskanál vanília kivonat (madagaskári bourbon)
Egy robotgéppel habosra kevertem a vajat és a cukrot, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat úgy, hogy minden egyes tojás után átkevertem a masszát. Kisebb adagokban belekevertem a kétféle lisztet, hozzáöntöttem a tejet és a vanília kivonatot.
Muffinsütőbe tettem a papírkapszlikat és 2/3 részt megtöltöttem vele a masszát.
Előmelegítetett sütő, 20 perc.
Vaníliás vajkrém
Hozzávalók: 1 csésze puha vaj,3-4 csésze porcukor, (a recept többet ír belőle)
kb. 1 dl tej (a recept többet ír belőle),
2 kiskanál Bourbon vanilia kivonat.
A vajat és a cukrot erős gép fokozattal összekevertem, közben belecsurgattam a tejet és a vaníliát.
+ 1 kiskanál kakaópor a csokishoz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése