2012. július 20., péntek

Gyümölcsös joghurtos szelet, mellesleg



 A gyereknevelés, és befőző mánia mellett szülinapot is ünnepeltünk. A csokitorta, krémes sütik mellett ez a gyümölcsös szelet is ott volt a vendégfogadó falatok között. Nem annyira macerás az elkészítése, mint amilyennek első olvasattra tűnik, a végeredmény viszont megéri. Egyértelmű győzelmet aratott a cukrászdai csokitorta előtt. Sajnos ugyanis idén hagytam magam meggyőzni, hogy a csokitrortát ne én csináljam, meg is bántam, mert a "Különleges csokitorta" nevű cukrászdai kotyvasz senkinek nem nyerte el a tetszését.

Gyümölcsös joghurtos szelet

A tésztához: 4 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 0,8 dl olaj, 0,8 dl víz
A krémhez:  1 kis doboz málnás joghurt, 1 kis doboz natúr joghurt, 2,5 dl habtejszín,
zselatin (6 lapos), porcukor
kb. 50 dkg vegyes erdei gyümölcs (áfonya, málna, szeder), 1 csomag piros tortazselé

1./ A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket verj verjük kemény habbá a fele cukorral.
2./ A tojássárgákat keverjük krémesre a cukor másik felével. A kikevert tojássárgákat adjuk a fehérjéhez, közben szórjuk hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá az olajat és a vizet.
3./ Egy 25x30-as tepsit béleljünk ki sőpapírral  és  2 részletben süssük ki a piskótákat.
4./ A krémhez verjük fel kemény habbá a tejszínt. Keverjük össze a kétféle joghurtot és porcukrot ízlés szerint, majd a kemény habtejszínt.
5./ A 6 lapos zselatint az előírás szerint készítsük majd keverjük a krémbe.A krémet pihentessük kb 1 órára a hűtőben és mielőtt még teljesen megdermedne, kenjük a piskótákra.(piskóta-krém-piskóta-krém) Tegyük a sütit a hűtőbe néhány órára.
6./  Tetejét szórjuk meg gyümölcsökkel és öntsük le a tortazselével.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails