2011. november 11., péntek

Liba-dilema

A mai nap nagy kérdése az volt számomra hogyan, milyen formában készítsem el a libát?(Amit én még sosem készítettem egymagam...)Mert libának Márton-napján lennie kell, az nem vitás. Egy új lencsés levesrecept a Príma Konyhából? Sült libacomb? Lúdaskása? Végül az újdonság varázsa nyert. A hatalmas libadarabok még tegnap bekerültek a nagy fazékba, aztán csak főtt, főtt késő estig.
Éjfél lett mire kihűlt, és hűtőbe telelt. Ma következett a folytatás; vörös lencse, zöldségek, leszűrt libalé, lekapargatott libahús.
Rántás.
Savanyítás ecettel, tejföllel.
Kóstolás...Szájbiggyesztés...Borzasztó...:-)))
Előkerült anyukám által kóldött lúdaskásája (vagy liba rizottója?) az ételhordóból. Egyszerű. Ízletes. Isteni...hát igen a mama főztje mindig kisegít a bajban!

Kellemes fordulat. Egy kis pihentetés után újrakostoltam a levest és a bizalmatlan, zavaros színe ellenére (amit valószínűleg a péppé főtt lencse okozott) meglehetősen kellemessé értek az ízek...(jó van, akkor még tudok főzni...:-)))
További kellemes meglepetés: hírlevél Kern Ágitól. Nagyon édes kis egyperces egy Márton nevű "fickóról"! Ajánlom mindenkinek, csak fel kell iratkozni a hírlevélre!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails