Idén levendula mániában szenvedek zselében, szörben, lekvárokban, húsos ételek pikáns fűszereként, de még tányér-motívumban is imádom.
Rajongásom újabb terméke ez a szörp, melynek alapját tihanyi levendula adja. A The sweet cardamom ideillő aktuális receptjét már régóta nézegettem, most egy kicsit személyre szabtam.
1./ A cukorból, vízből főzzünk szirupot.
2./ Amikor kihűlt tegyük bele a megmosott levendula-virágokat és a citromok levét.
3./ Hagyjuk egy éjszakán át érlelődni.
4./ Másnap szűrjük le, főzzük fel rottyanásig.
5./ Töltsük üvegekbe és dunsztoljuk be.
5 megjegyzés:
Szia, idén én is e mániában szenvedek. Levendula szépen virágzik. Csinálnám is a szörpöt, csak épp szép pici üvegem nincs. Tudnál segíteni,h hol kapható ilyen pindurka csatos üveg? Nagyon köszönöm!!
Szia!
Tegnap küldtem megjegyzést, de sajnos nem látható.
Kérdésem lenne, hogy ezt csodás pici csatos üveget merrefelé lehet venni?
Válaszodat nagyon köszönöm!
Szia Beha!
Szeretem én is ezeket az üvegeket.
Lelőhelye: Buttlers, a Mammutban.
Beha, bár nem olyan pici csinos kis csatos, de az ún. Gazdaboltokban (itt Szegeden legalábbis) vannak mindenféle üvegek.
Köszönöm a válaszotokat!!! Szerintetek száraz levendulából is működik? Nem volt szívem levágni,amikor virágzott :-o
Megjegyzés küldése