Keresem a Szeráj-beli ízeket. Ha itt járok az olajbogyó saláta melle ezt a spenótosat is biztosan kiválasztom. Imádom. Hogy őszinte legyek még az otthoni változat nem olyan, amilyennek lennie kellene. És nem a kukorica hiánya okozza. De így is rendkívül finom.
Hozzávalók: 1 evőkanál oliva olaj, 30dkg friss spenót, 20dkg török vagy görög joghurt, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi só.
Tisztítsuk meg a spenótot és az olajon pároljuk puhára. Közben adjuk hozzá a fokhagymát is.Amikor elkészült csepegtessük le és aprítsuk fel. Kihűlve forgassuk össze a joghurttal, ízesítsük sóval. Lehűtve tálaljuk.
További spenótsaláta receptek a húsvéti tojás és sonka mellé:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése