2011. április 21., csütörtök

Török spenótsaláta


 Keresem a Szeráj-beli ízeket. Ha itt járok az olajbogyó saláta melle ezt a spenótosat is biztosan kiválasztom. Imádom. Hogy őszinte legyek még az otthoni változat nem olyan, amilyennek lennie kellene. És nem a kukorica hiánya okozza. De így is rendkívül finom.

 Hozzávalók: 1 evőkanál oliva olaj, 30dkg friss spenót, 20dkg török vagy görög joghurt,  2 gerezd fokhagyma, csipetnyi só.

Tisztítsuk meg a spenótot és az olajon pároljuk puhára. Közben adjuk hozzá a fokhagymát is.Amikor elkészült  csepegtessük le és aprítsuk fel. Kihűlve  forgassuk össze a joghurttal, ízesítsük sóval. Lehűtve tálaljuk.


További spenótsaláta receptek a húsvéti tojás és sonka mellé:



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails