Kicsit hosszabbra sikeredett a nyárvégi eltünésem a blogtól, és ez sajnos nemcsak az írásra, hanem az olvsásra is vonatkozik. Még a kedvenceimet is csak a szemem sarkából inkább csak címszavak és fotók szintjén tudtam nyomonkövetni. Pedig sütöttem, főztem, csak megörökíteni nem volt időm. És volt olyan időszak is amikor viszont kevesebbet sürögtem-forogtam a konyhában és többet a fogászati rendelőben.
A nem tudatos elvonókúra az édességevésemre is kiterjed, meg is lett a következménye, mínusz 2-3 kiló.
Ezt a „veszteséget” egy gyors desszerttel kellett kompenzálnom. Amihez a házi lekvár remekül illik.
Joghurtos, kakaós szelet
Hozzávalók: 220 g liszt, fél kiskanál szódabikarbona, fél kiskanál só, 5 evőkanál kakaópor, 100 g puha margarin,
25 dkg cukor, 2 tojás, 80 ml víz, 200 ml natur joghurt.
Egy lábosban összedolgoztam a lisztet, a sót, a szódabikarbonát és a kakóport.
A puha vajat robotgéppel krémesre kevertem a cukorral, majd a tojásokkal. Ebbe bekevertem a joghurtot és összedolgoztam a kakós liszttel. A tészta állagát a vízel javítottam.
Kivajazott, kilisztezett püspökkenyérformában 55-60 percig sütöttem, úgy, hogy az első tíz percben kicsit erősebb lángon (kb. 190 fok), majd csökkentettem 170-180 fokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése