Az utóbbi években Balatonfüred és Tihany hatalmas levendula lázban
ég, nincs olyan cukrászda, amelyik ne készítené el belőle a saját
verzióját. Kósoltam a Bergmannál gyümölcsöset, a Kedvesben pedig a az
étcsokisat. Na ez utóbbit próbáltam idehaza rekonstruálni. Ez csokisabb
lett, az eredeti inkább keserűbb volt. Mind a kettőt imádtam!
Hozzávalók:
3 dl habtejszín, 2 dl tej, 150 g étcsokoládé, 3tojás sárgája, kb.8-10
dkg kristály cukor. 1 kiskanál levendulavirág, 1 kiskanál
levendulaszirup
A tejszínt és a tejet lassú tűzön melegítsük fel, közben áztassuk
benne a levendula virágait is. Tördeljük bele az étcsokit és olvaszuk
fel. A tojások sárgáját keverjük krémesre a cukorral, majd adjuk hozzá a
langyos csokis tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és főzzük sűrűre. Hűtsük
le a masszát, adjuk hozzá a levendulaszirupot és tegyük a
hűtőszekrénybe egy-két órára.
Öntsük át a fagyigépbe, fél óra kevergetés után mehet a tárolódobozba és a mélyhűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése