2009. május 1., péntek

Virágom, virágom!




Sajnos nincs kertem, emitatt olyan izgalmas kísérletezésekből most kimaradok, mint az akácvíz, vagy az oronáscukor. Ábrándozva nézem Napmátka kísérleteit az orgonás cukorral és a lekvárral. Nekem is a kamrapolcom büszkesége a levendulás cukor és levendulás zselé, és volt a tinktúrám, ami sajnos idő előtt összetörött…Igaz ezeket a kincseket csak a gasztrománok értékelik igazán, a köznépnek, mint amilyen a Zuram is libabőrözdik a háta, amikor a palacsintabundás bodzával közelítek felé.

Viszont a tavasz és a legújabb trend az ehető virágokkal azért az én konyhámban is felütötte fejét. Izgalmas volt kísérletezni rózsával, bodzával. Most gyerekkorom csemegéjére, akácvirágra fenem a fogaimat…..

Citromos, levendulás süti

Hozzávalók: 120 g puha vaj, 200 g cukor, 2 tojás,  300 g liszt, 150 ml tej, fél citrom leve, 2-3 kiskanál szárított levendula

A puha vajat egy robotgép segítségével keverd krémes állagúra a cukorral és a tojásokkal. Add hozzá a tejet, és több részletben keverd hozzá a lisztet. Facsard hozzá a fél citrom levét is.

A levendulavirágokat kézimozsárban tördeld durván össze, és szórd a tésztába. Egy hosszúkás püspökkenyérformát bélelj ki sütőpapírral, töltsd bele a masszát, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süsd készre.
További virágos receptek:
Akácvíz
Ehető virágok az nlc-n
Illatos receptek levendulával az nlc-n
Levendulás keksz
Levendulás limonádé
Levendula zselé
Orgonareceptek
Orgonavíz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails